Tuesday, May 15, 2012

General Knowledge and IT Questions 042

1. It is a computer operating system based on the Debian distribution of Linux and distributed as free and open source software. It is named after the Southern African philosophy of “humanity towards others”. It is sponsored by the UK-based company Canonical Ltd., owned by South African entrepreneur Mark Shuttleworth. What are we talking about?


Answer: Ubuntu


2. This creation by E.A. Johnson has given a total new dimension to the gadgets of today. What did he invent?


Answer: Touch Screen




3. Head quarters of Sun Microsystems (Now a Subsidiary of ORACLE Corp.) in Menlo Park, California, is going to be used by another IT giant which caused a complete revolution in the way people communicate. Which IT giant are we talking about?

Answer: Facebook


4. To prove/confirm something , the students/members of MIT conducted an experiment, where they showed that the specific gravity of specimen X is greater than the specific gravity of specimen Y . They hence showed that this was correct.

Answer: They scientifically proved the proverb - "Blood is thicker than water".


5. "I'm really happy to reach 80. I never expected it, not least having a neighbour – the greatest power in the world – trying to kill me every day." Who said these lines? CLUE: He was the longest-ruling non-royal leader. 

Answer: Fidel Alejandro Castro Ruz (He is a Cuban revolutionary and politician, having held the position of Prime Minister of Cuba from 1959 to 1976, and then President from 1976 to 2008. His term length was of 47 years, 165 days.)

6. Identify the lady below. She has been called "the world's longest hunger striker" for fasting for over 10 years; she is also called the "Iron Lady of Manipur".


Answer: Irom Sharmila Chanu (She has been on hunger strike to demand that the Indian government repeal the Armed Forces (Special Powers) Act, 1958)


7. Something that we use everyday is named after Harold _______ 2 , a 9th century Viking King. What are we talking about?

Answer: Bluetooth



8. Which brand is being advertised in the below ad?



 Answer: Pantene


9. Identify the lady below. She founded which modern day holiday?


Answer: She is Anna Jarvis, she is credited for having founded Mother's Day in USA. She first celebrated it in 1908 as she held a memorial for her mother


10.  This structure is the longest cemetery in the world. It is also known as “Wan Li Chang Cheng” in its country. Which structure are we talking about? 

Answer: The Great Wall of China (It is known as the longest cemetery in the world because lakhs of commoners died while constructing the Wall and their bodies got buried under the Wall. Wan Li Chang Cheng in China, means ‘Ten Thousand Li Wall’)

1 comment:

  1. Win Exciting and Cool Prizes Everyday @ www.2vin.com, Everyone can win by answering simple questions. Earn points for referring your friends and exchange your points for cool gifts.

    ReplyDelete